קיבוע מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

20/12/2003 | 15:39 | מאת: שמואל

שלום רב לד"ר אוחנה תודה על היחס והעזרה שאלתי היא האם ישנו קיבוע חדש המאפשר כיפוף בחוליות המקובעות ? והאם נהוג לשים קיבוע בניתוח כאשר הדיסק נפרץ כבר פעם שניה באותו גובה שנותח בעבר?

20/12/2003 | 21:25 | מאת:

1. יש בנמצא דיסק מלאכותי היכול לשמר את התנועתיות במידה מסויימת. השתלתו דורשת ניתוח דרך הבטן ויעילותו מול ניתוח קיבוע עדיין לא הוכחה מדעית. 2. במקרה של פריצת דיסק שניה במקום שכבר נותח תהיה המלצתם של חלק ממנתחי הגב ואני ביניהם, לבצע קיבוע בניתוח השני.

21/12/2003 | 10:30 | מאת: שמואל

תודה לך על ההסברים ד"ר אוחנה ישר כוח.