שנויים היפראוסטוטיים ופוסטאופרטיביים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

20/04/2005 | 09:29 | מאת: רותם

שלום . אימי עברה מיפוי עצמות ונכתב לה בתשובות כך: "הודגמה קליטה בלתי סדירה בגלגלת באיזורים הפרונטו-פריאטליים ובעיקר משמאל- שנויים היפראוסטוטיים ופוסטאופרטיביים. כמו כן הודגמו שינויים ניווניים קלים לאורך עמוד השידרה עם קליטות מודגשות בצידי חוליות d10-11 . בנוסףהודגמו קליטות מוגברות בפטלה ובאזור ה MCL בברך הימנית- שינויים אוסטיאוארטריטיים ושימוש יתר של הגפה. לציין קליטה מוגברת בעצמות הקונפורמיות והקובואיד בכף הרגל משמאל- שינויים אוסטיאאוארטריטיים,אין לשלול טראומה. אני מצטער על האורך,אשמח לשמוע את חוות דעתך על הנושא היות וימי נורא לחוצה וגם אני והתור לרופא רק בעוד שבוע וחצי. תודה רבה.

23/04/2005 | 10:08 | מאת:

חלק גדול מה"ממצאים" חסר כל משמעות קלינית. החשיבות של מיפוי היא רק בממצאים שיש להם רלוונטיות לכאביו של המטופל.