צוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

19/12/2003 | 19:17 | מאת: תמיר

בהמשך לשאלה ששלאתי. אחזור על ממצאי MRI: C4-5 בלט קטן עם לחץ קל על החוט. C5-6 בלט קצת גדול יותר עם לחץ מתון על החוט. C6-7 בלט קטן עם לחץ על השק בלבד. כנ"ל D2-3. יתר המרווחים, המעבר הרקניו-צרוויקלי והחוט תקינים. הפורמינות חופשיות. תארתי סימפטומים של נימולים וכאבים בראש, פנים ובגפיים וטענת שאתה נוטה להסכים עם הדעה שהסימפטומים לא שייכים לממצאים. יתכן שחלק מהסימפטומים הופיעו כתוצאה מהלחץ לאחר הופעת הנימולים. שאלותי: 1. האם ומתי בלטים כאלה יכולים לגרום לנימול בידיים ? האם יתכן שהבלט לוחץ על החוט בסיב המגיע לרגל בכלל או לברך בפרט ? 2. האם ומתי בלטים אלו יכולים לגרום לנימול בפנים ? 3. לחיצה ידנית בגובה המעבר הקרניו-צרווקלי במקביל לעמוד השדרה (המעבר הודגם תקין) גורם להופעת נימול בפנים (בעבר, כשהמצב היה חמור יותר, גם בגפיים השמאליות שכבר לא מנומלות) . האם תיתכן בעיה בגובה זה שלא הודגמה שגורמת לסימפטומים ? 4. אם הבעיה לא צווארית, כיצד יכולה להיות מוסברת העובדה שהרמת הראש כלפי מעלה גורמת לעיתים או מגבירה נימול בפנים ? בתודה מראש, תמיר.

20/12/2003 | 09:36 | מאת:

עצבוב התחושה בפנים כמו גם עצבוב שרירי ההבעה מגיע מעצבים העוברים ישירות מהמוח ללא שום מעבר בעמוד השדרה הצווארי. ךלכן תלונות כפי שאתה מתאר לא יכולות לנבוע מלחץ כלשהו בעמוד השדרה הצווארי. כפי שכבר ציינתי, בלטים בעמוד השדרה הצווארי יכולים להתקיים בשכיחות לא קטנה אצל אנשים ללא ביטוי חולני כלשהו. במידה ויש לחץ קשה על חוט השדרה הצווארי יכול הדבר לגרום להפרעות תחושה וכוח בידיים וברגליים, שכן זוהי הצומת המקשרת בין קליפת המוח לגפיים ולחץ משמעותי עליה יפגע בנקודות הקצה.

22/12/2003 | 15:59 | מאת: תמיר

ד"ר שלום, ראשית תודה על תשובתך, עוד 2 שאלות: 1. האם מדבריך אני יכול שכאשר הלחץ על החוט קל או מתון הדבר אינו מתבטא בהפרעות תחושה (בבדיקה נוירולוגית אין ירידה בכח שריר, והבדיקה תקינה חוץ מהגבר החזר טרייצפס במבחן יד-שכמה ימין) ? איני אמור לחוש בלחץ זה ? 2. האם השוק מוצף במנתחים שמספרים לי על קשר בין הממצאים והסימפטומים על-מנת לתפוס עלי טרמפ ולהרוויח קצת ?