בלט דיסק + ניתוק פרגמנט גרמי אחורי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

20/03/2005 | 17:27 | מאת: גלעד

שלום, אני סובל זו תקופה ארוכה מכאבי גב. לאחרונה החלו להתגבר תדירות ועוצמת הכאב (כולל הקרנה לאשכים) והופניתי לביצוע בדיקת CT. קיבלתי היום את תוצאות הבדיקה, ומכיוון שיעברו מספר ימים עד שאצליח לקבוע תור לאורטופד, אשמח אם ניתן יהיה להסביר לי במספר מילים את משמעות וחומרת הממצאים הנ"ל: L1-L2: רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט אנולוס אחורי שטוח עם לחץ מתון על השק התקאלי. L2-L3: רוחב תקין של תעלת השידרה ההפורמינות. בלט דיסק אחורי שטוח עם לחץ ניכר על השק התקאלי. לציין נוכחות של ניתוק קטן של פרגמנט גרמי אחורי בלוחית העליונה של חוליה L3. L3-L4: רוחב תקין של תעלת השידרה ההפורמינות. בלט דיסק אחורי שטוח עם לחץ ניכר על השק התקאלי. לציין נוכחות של ניתוק קטן של פרגמנט גרמי אחורי בלוחית העליונה של חוליה L4. תודה מראש!

26/03/2005 | 16:32 | מאת:

ייתכן שאחד מהממצאים מסביר את תלונותיך. על מנת להתקדם מן ההכרח שתיגש לייעוץ מומחה לגב יחד עם צילומי בדיקת ה CT.