התלבטות בנושא ניתוח עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

16/03/2005 | 21:13 | מאת: אנה

ד"ר אוחנה שלום, אני בת 19 ואני סובלת מעקמת כבר מגיל 6. עם השנים למרות שהייתי בביקורות אצל אורטופדים לא טיפלתי מספיק בעקמת ולכן היא הוחמרה. כעת התפתחותה נעצרה בכ-39 מעלות. זה אומנם לא מספיק בשביל לבצע ניתוח אך לפעמים אני מרגישה צורך בניתוח היות ואני וסובלת מכאבי גב מתמשכים וקבועים אחרי מאמץ אפילו הכי קטן, כמו עמידה או אפילו ישיבה ממושכת. כמו כן מפריע לי העניין הפיזי אסטטי כי בעקבות העמקת נוצרה בליטה (גיבנת) בחלק הימני של הגב. אני מבינה שמצבי רציני אך לא חמור מספיק בכדי לבצע ניתוח, אך ברצוני לדעת אם בכל זאת אם ארצה אוכל לעבור את הניתוח. כמו כן אשמח אם תסביר לי מעט על הניתוח. -האם הוא בעצם מיישר לגמרי את הגב? ויוכל ליישר את הגיבנת שנוצרה. מהן הסכנות לניתוח הזה? ( שמעתי שזה סיכון גדול ואפשר לצאת עם נזק גדול אפילו יותר מהמצוי ואפילו להיות נכים) ועד כמה הניתוח ממולץ? אשמח אם תענה לשאלותי ותייעץ לי בבעייתי. תודה רבה, אנה.

19/03/2005 | 15:11 | מאת:

הניתוח במקרים של עקמת נועד ליישור העיוות לדרגה נסבלת (בדרך כלל אף פעם לא בכדי ליישר לגמרי את העיוות) והורדת הגבנון בחלקו. נכון הוא שעקומות מתחת ל 45 מעלות (ויש הגורסים 50 מעלות), לא מקובל לנתח ואין במקרים אלו פתרון אחר. אם הגבנון מפריע אפשר לעשות ניתוח להורדתו בלבד.