פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

16/03/2005 | 20:45 | מאת: גיא כהן

אני בן 36, מרבה בספורט ובהרמת משקולות מספר שנים 5 פעמים בשבוע בהתמדה. עובד בעבודה משרדית בישיבה רוב היום. לאחרונה סבלתי מכאבי גב תחתון. בבדיקת CT נתגלו הממצאים הבאים: יישור הלורדוזיס המותנית. מבנה גרמי ומפרקי שמור. בסריקת L1-L2, L2-L3, L3-L4, L5-S1 הכל תקין. בסריקת L4-L5 נתגלתה פריצת דיסק קטנה (4.5 מ"מ) אחורית משמאל. לחץ קל על השק התקאלי ולחץ על שורש L5 משמאל. מה הטיפול הנדרש ומה מותר לבצע בחדר כושר? תודה.

19/03/2005 | 15:12 | מאת:

הטיפול הוא בעיקר מה שהנך עושה בחדר כושר בדגש על חיזוק השרירים בגב התחתון ובבטן.