דרגות חומרה בקיפוזיס - עדיין לא נעניתי לשאלתי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

15/03/2005 | 13:59 | מאת: אריק

לד"ר אוחנה שלום לצערי, עדיין לא ענית לשאלתי בנוגע לדרגות חומרה בקיפוזיס. הנושא חשוב לי. אודה באם תענה לי כיצד נעשית ההערכה לגבי חומרת קיפוזיס. למשל, האם קיפוזיס של 60 מעלות חמור יותר מקיפוזיס של 70 מעלות ? אם יוצאים מתוך מחשבה הגיונית שגב ישר הוא 90 מעלות. אני תקווה שאקבל את תשובתך. תודה מראש. אריק

19/03/2005 | 15:40 | מאת:

הרשה לי לתקן אותך, גב ישר אינו 90 מעלות אלא מספרים השונים בהתאם לחלק בגב בו מדובר. עקרונים ככל שהמספרים גבוהים יותר, כך גבוהה החומרה. לעניין זה, קיפוזיס גבית של 90 מעלות חמורה יותר מזו של 60 מעלות.