תוצאות CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

01/03/2005 | 21:32 | מאת: מישל

בתי החיילת התלוננה על כאבי גב בעקבות סחיבת משאות בזמן השרות הצבאי. היא נשלחה לבדיקות CT והתוצאות אינן ברורות לנוומדאיגות בגלל חוסר ההבנה הרפואית: " בגובה L5-L4 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק, ללא לחץ על השורשים. בשאר הגבהים ללא בלטי דיסק. מבני גרמי שמור. תעלת השידרה אינה מוצרת. תוספת תשובה לאחר עיון נוסף: מודגם ליזיס דו צדדי ב-L5 ללא ליסטזיס." ומצד שני רשם הרופא שיש לה SPONDYLOLYSIS אשמח אם תוכל להסביר לנו במהרה את הנאמר לעיל אני רוצה להבין כמה הנזק חמור ומה עלי לעשות אם מודאגת

05/03/2005 | 20:36 | מאת:

שני המושגים מתייחסים לאותה תופעה: סדק בחלקה האחורי של החוליה. מדובר במצב לא מסוכן היכול בחלק מהמקרים להיות מלווה בכאבי גב וייתכן שזו סיבת הכאב בביתך.