ייעוץ לגבי ניתוח!!!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

23/02/2005 | 13:07 | מאת: אמיר

שלום רב בבדיקת CT שעברתי "מתני סקראלי L2-S1" ניתקבלו הממצאים הבאים: L2-3 תקינות L3-4 תקינות L4-5 מודגם בלט היקפי של האנולוס המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי. האנולוס הבולט משיק למוצא העצב הימני הנראה מעובה. התעלה הרכה מוצרת. L5-S1 מודגם בקע אחורי שמאלי של הדיסקית המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי ועל שורש העצב השמאלי. האורתופד שלי (שהוא גם מנתח בבית חולים) המליץ על ניתוח תוך שבועיים בערך(עבר כמעט שבוע כבר)להוצאת הדיסק שפרץ (לפי פיענוח שלו ע"י התקליטון המצורף בבדיקת הCT)בצורה חמורה בחוליות L5-S1 . מצטער מראש אם הגזמתי עם הפרטים אך דעתך חשובה לי מאד, האם אפשר וכדאי להימנע מניתוח שכזה? במידה ואקבל חוות דעת שניה דומה לזאת שכבר קיבלתי האם זה מעלה את האופציה לפיתרון ניתוחי? מה משמעות הבדיקה לפי הבנתך? מודה לך מראש על חוות דעתך המלומדת אמיר

05/03/2005 | 21:09 | מאת:

שכחת לציין פרטים חשובים כגון: האם הנך סובל מכאבים וכמה זמן הם נמשכים. עקרונית כל זמן שאין פגיעה עצבית בגפה, אין הכרח לנתח תוך פרק זמן מוגדר כלשהו. לפיכך, במידה וכאביך קשים ובלתי נסבלים, נמשכים שלושה חדשים ויותר ולא באו על פתרונם, ההמלצה לניתוח הינה הצעה ראויה ונכונה.