פיענוח CT MRI EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

09/02/2005 | 17:29 | מאת: שלח

לד"ר אוחנה שלום רב מזה כשנה וחצי אני סובל מהקרנות לאיזור המפסעה הימינית, האגן הימניי, צליעה על רגע ימין, תחושת חולשה ברגל הזו, לעיתים נימול, ופרכוס בשריר השוק. לעתים מעידה של הרגל בשעת הליכה. אני מתקשה בהליכה גם למרחקים קצרים ובעמידה של כמה דקות. עברתי צילום CT של חוליות ל-3 - ס 1 והממצאים כדלקמן: סימני אוסטאופניה כללית. מירווח ל / 3 - 4 - שינויים היפרטרופיים בגופי החוליות מופרקים הפצטאליים, יותר מצד שמאל. רוחב תקין של תעלה ספינאלית גרמית. אין עדות לבקע דיסק. תעלות בינחוליתיות חופשיות. מירווח ל / 4 -5 : שינויים היפרטרופיים בולטים בגופי החוליות ומפרקים הפצטאליים. היצרות של תעלה ספינאלית גרמית במישור קידמי אחורי עד 11 מ"מ בערך. שינויים ניווניים בסחוס הדיסרית עם ירידה בגובה ותופעת ואקום. בלט אחורי של אנולוס פיברוזוס והתעבות דו-צדדית של לגמנטום פלבום הגורמים לספינל סטנוזיס "רכה" בולטת בגובה זה. מירווח ל/ 5 - ס / 1: שינויים היפרטרופיים בולטים בגופי החוליות ושני מפרקים הפצטאליים. שינויים ניווניים בסחוס הדיסקית עם ירידה בגובה ותופעת ואקום. רוחב תקין של תעלה ספינאלית גרמית. בלט אחורי של דיסק עם סימני לחץ על שק הטקאלי בגובה זה. הודגמה גם חלית מעבר לומבוסקלרי. שני מפרקים סקרואיליאקליים באספקט עליון הודגמו במראה תקין. --- עד כאן פיענוח ה-CT MRI של עמוד השדרה המותני: הבדיקה בוצעה בשקלול T1, T2, PD במישורים אקסיאלים וסגיטלים. בחתכים הסגיטלים: 1) מודגמת עמדה לורדוטית שטוחה של הקטע המותני. 2) עוצמת אות תקינה מלשד גופי החוליות למעט שינויים ניווניים ב- L3 - L5. 3) הדיסקים הבין חולייתיים נראים מנוונים, בעיקר ב- L5 - L3. 4) הקונוס המידולארי ממוקם בגובה D12 - D11. בחתכים האקסיאלים: בגובה L! - L2: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלןת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L2 - L3: מיבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השדרה והפ]ורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L4 - L3: פרוטרוזיה גרמית דיסקאלית גדולה אחורית אמצעית ופורמינלית ימנית עם לחץ על השק בתקאלי ועל השורש L3 מימין בפורמן ומחוץ לפורמן הימיני. היפרטרופיה של הליגמנטה פלבה והיצרות מישנית של התעלה. בגובה L5 - L4: בלט דיסק אחורי אמצעי בינוני עם לחץ בינוני על קידמת השק התקאלי. בגובה L5 - S1: סקרליזציה דו צדדית. דיסק וסטיגאלי ללא בלט. בסיכום: ממצאים כמתואר, המשמעותי מכולם ב- L4 - L3. את בדיקת ה-EMG אני מתקשה לפענח. אני מבקש לדעת, האם על סמך כל האמור לעיל אני באמת זקוק לניתוח כפי שיעצו לי גם האורטופד וגם הנירולוג??? ואם ניתוח, האם עם או בלי קיבוע. ואם קיבוע אז של כמה חוליות? כמו כן אני אשמח לקבל אינפורמציה על סיכוני הניתוח: אפשרות של שיתוק? אפשרות של פרקינסון? שמעתי שמנותח מסויים לאחר ניתוח עם קיבוע התגלו אצלו סימפטומים של פרקינסון? ובכלל הם הסיכונים העיקריים? אני מודה לך מראש על תשובתך. שלח.

12/02/2005 | 19:32 | מאת:

בהסתמך על הכתוב נראה כי אכן נדרש ניתוח לשחרור תעלת השדרה. לגבי קיבוע- ההחלטה צריכה להתבסס בין השאר על צילומי רנטגן. לעניין הפרקינסון כסיבוך של ניתוח כזה - לא מוכר לי ולא נתקלתי בהסתבכות מעין זו.