ניתוח בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

05/02/2005 | 19:55 | מאת: אפרים

ד"ר אוחנה שלום, אבי בן ה-63 עומד לעבור בעוד כשבוע ניתוח בעמוד השדרה, לאחר סידרה של בדיקות וטיפולים שלא עזרו. הבעיה: כאבים עזים ברגליים בכל תנוחה, למעט שכיבה. אובחנה פריצת דיסק. לפי תאור הרופא, במהלך הניתוח יעבור עמוד השדרה "ניקוי" במקום שבו הוא "סתום", וכמו כן יתבצע חיתוך לדיסק שנפרץ. לצערנו הנושא לא כל כך מובן, וגם ממכתב ההפניה לניתוח קשה להבין את המשמעות. שמענו כי קיים סיכון גבוה בניתוח זה - האמנם? אשמח אם תוכל לפרט מעט לגבי הניתוח. בברכה, אפרים

12/02/2005 | 19:59 | מאת:

מדובר בניתוח שרמת הסיכון בו אינה גבוהה. צריך רק לוודא שאין לאביך הפרעת יציבות במקום בו הוא עומד להינתח, העשויה להצריך קיבוע.