עקמת קשה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

14/01/2005 | 01:10 | מאת: אברהם

אני בן 68. סובל מעקמת קשה - קרוב ל 60 מעלות. אני עושה תרגילים רבים ונימרצים לשמור על גמישות הגו. מהחזית הדבר בולט פחות. מהצד בולט יותר. יש לי תחושה שהגו שלי קורס. קראתי דברים קשים על אחרית הימים של אנשים במצבי (שיתוק וכו'). מה עוד אני יכול לעשות כדי לשמר את המצב כמתפקד. אני מבין שבגילי כבר אין התערבות ניתוחים ואי אפשר לצפות לשיפור דרמטי. תודה.

15/01/2005 | 13:03 | מאת:

שיתוק אינו סיכון סביר באנשים הלוקים בעקמת גם אם היא קשה. נכון הוא שבגילך ובמידת העקומה המצויינת ניתוח אינו בגדר פתרון רצוי. יש להמשיך לבצע פעילות גופנית וספורטיבית שתשמור על גמישות והפעלה נכונה של הגוף.