כאבי גב תחתון חזקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

13/01/2005 | 23:07 | מאת: דניאלה

אני בת 31, מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבי גב תחתון חזקים מאוד. תמיד היו לי כאבים בגב התחתון אבל לעיתים רחוקות לאחר פעילות מאומצת. לפני שמונה חודשים הצטרפתי למכון כושר, מאז הכאבים הפכו לכרוניים וזה מתבטא בכך: כשאני קמה ממושב כסא/כורסא/מטה הכאבים הם כל כך איומים עד כדי כך שאני זקוקה להחזיק במשהו כדי להתייצב ישר וזה נורא כואב לי כמובן להתיישר, כשאני מתיישרת קשה לי לצעוד ברגעים הראשונים עד כדי כך כואב לי. העניין הוא שלאחר כמה צעדים הכל עובר, אני הולכת זה לא כואב לי בכלל והכי מעניין שזה לא מפריע לי כלל וכלל בהתעמלות, אני מתעמלת 3-4 פעמים בשבוע שעה כל פעם באירובי /מכשירי כח וזה לא מפריע לי... איך זה יכול להיות? והכי חשוב מה לעשות? ולאן לפנות כירופרקט או אורטופד? לפני כמה חודשים פניתי לאורטופד בעניין אחר + עניין הגב והרגשתי די זלזול מצדו כשסיפרתי לו את בעיותי הוא שאל אותי בהליצות בת כמה את???? כאילו שגילי צעיר מדי בכדי שיהיו לי כאלו בעיות....כך לפחות הרגשתי...הוא נתן לי לעשות כמה תרגילים שלא עזרו לי ומאז לא חזרתי אליו. לכן אני פונה אליך בבקשה כדי שתגיד לי איזו בעיה לפי דעתך יש לי וכמובן שוב לאן לפנות. בכבוד רב!

15/01/2005 | 13:08 | מאת:

תיאור שמסרת יכול להתאים לבעיה מיכנית - דלקתית בגב התחתון. מדובר בעצם ב"שק" של מצבים שהתשותף להם הוא הפעלת המערכת הדלקתית בגופנו בתגובה לגירוי כלשהו שיכול להיות במספר מקומות שונים בגב התחתון. אין למצב זה פתרון מוחלט והדרך להתמודד היא בעזרת פעילות גופנית, חיזוק של השרירים ושמירה על בריאות הגב. מציע שתנסי גם פלדנקרייז - זו שיטה שעשויה אף היא לעזור.