בקע דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

06/01/2005 | 23:08 | מאת: איתי

יום אני אחרי 6 שבועות במצב של כאב המום קבוע בחזית שוק רגל שמאל . אחרי הליכה קצרה הכאב בעצם הקידמית של השוק גובר . כאשר אני עובר מישיבה לעמידה יש לי מידי פעם כאב גם בחלק החיצוני של ירך רגל שמאל וגם לפעמים כואב לי הגב תוך כדי התיישרות. מידי פעם כאבים במותניים וכאבים קלים בגב מעל הישבן. אני כבר שבוע ללא טיפוליי כירופרקטיקה ודיקור - לא נראה לי שהטיפולים עזרו. הכאבים מתגברים לי במיוחד בשעות הערב - אחרי הסתובבויות . האם מנוחה רצופה של כמה ימים ללא יציאה מהמיטה יעזרו? במשך 6 השבועות שחיתי - לצערי - רק 3 פעמים בבריכה שחיית חתירה. אמשיך בשחיה . ב- Ct שביצעו לי נמצא : סריקתL4-L5 : בקע דיסק פורמינלי שמאלי עם לחץ על שורש שמאלי של L4. סריקת L5-S1: בלט דיסק שטוח עם לחץ קל על קידמת השק הדורלי. האורטופד אוצר שהבקע לא גדול רק הבעיה שהוא יושב על שורש L4 והדיסק השטוח לא בעייתי. שלח אותי אתמול דחוף למתיחות הפיזיוטרפיה. הפיזיוטרפיסט כתב מתכ לאורטופד : הנ"ל סובל מכאבים בחלק אנטריורי של הטיביא שמאלית . בבדיקה שלי היום לא מצאתי קשר בין הכאבים לתלונות . הוא סובל מקצת רגישות ב-itb מצד שמאל. לא הבחנתי בעיות בגב וגם לא היה קשר בין הכאבים שלו לגב. הוא סובל מכאבים לא ברורים לי . קיבל כבר טיפולי פיזיוטרפיה שלא עזרו . נא בדיקתך החוזרת ולבחון ולהנחות המשך הטיפול או לבחון אפשרות טיפול אחרת" . עוד לא הגעתי לאורטופד. האם מתיחות יכולות לעזור לי? עשיתי כבר 5 טיפולי מתיחה אצל כירופרקט. האם זריקת קורטיזון -סטרדואידים יכולה להועיל לי? מי מבצע זריקות אילו? אני במכבי. מתיחות יכולות לעזור ? האמת שכאבי הגב העזים שהיו לי לפני כשבועיים פסקו - הייתי שוכב על משטח ישר. לא כדאי לבצע בדיקת MRI כדי לדעת באם יש שינוי במצב הדיסק אחרי 4 שבועות מבדיקת ה-CT?

08/01/2005 | 16:45 | מאת:

שאלתך מורכבת וארוכה. על פניו נראה שהבעיה נובעת מפריצת הדיסק ולחץ על שורש L4 שמאל. הטיפולים שקבלת אינם עוזרים וייתכן שזריקה אפידורלית תסייע. ממליץ שתבקש הפניה למרפאת כאב בה נעשה טיפול כזה. בהצלחה.