מהו ההבדל בין שריר תפוס לפריצת דיסק ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

30/12/2004 | 08:16 | מאת: אל

ד"ר שלום , לפני כחודש משכתי תוך כדי התכופפות מזוודה בצורה לא נכונה , כתוצאה מכך נתפס לי הגב למשך כשבוע ( רק מקלחות + אמבטיות מים חמים עזרו להקל על הכאב ) במשך אותו שבוע אומנם הלכתי לעבודה + נהיגה אך תוך כאבים חזקים , כאשר עמידה לאחר ישיבה היתה כואבת בצורה רבה , ( מקל הליכה הקל על הכאב ועזר מאוד בהליכה ) לאחר כשבועיים חלפו הכאבים ללא זכר (כיום אני מתעמל בשנית ללא כאבים ) בזמן הכאבים היו אנשים שאמרו לי שאולי פרצתי דיסק. הכאב היה לי רק בנקודה ספציפית בגב ( מעל החלק הימני של הישבן ) ללא כאבים נוספים במקומות אחרים. ** בעת האירוע שמעתי מן קול עמום בנקודה בה נתפס לי הגב . שאלתי היא : האם יש דרך לדעת מתי זה התכווצות חמורה , או שריר תפוס או שמא חלילה משהו חמור יותר כמו פריצת דיסק ? תודה רבה .

01/01/2005 | 18:56 | מאת:

בעת האירוע- לא, לאחריו- רק אם יש תמונה קלינית אפיינית לפריצה, מה שלך אין לפי התיאור.