בעיות בצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

16/12/2004 | 17:41 | מאת: מירב

שלום ד"ר ניסים! אני מדריכת אירובי ועיצוב ואני נתקלת בבנות המתלוננות על כאבים בצוואר בייחוד בזמן כפיפות בטן. אני מתפקידי יכולה לשנות תנוחה אחרת על מנת לנטרל את הצוואר. עם זאת, המלצתי לפנות לרופא. רציתי לדעת אם יש דברים שאתה ממליץ לי להמנע מלבצע איתן. ומה הבעיה השכיחה ביותר בחוליות הצוואריות? תודה רבה, מירב.

18/12/2004 | 16:45 | מאת:

הבעיה השכיחה ביותר בצוואר היא כאב בלתי ספציפי, דהיינו לא עקב מחלת דיסק או חוליה כלשהי. כאב כזה מטבעו, קשה לטיפול וחיסול סופי. אין תרגיל מסויים שעשוי להפסיק את כאבי הצוואר של החניכות שלך, הייתי ממליץ לומר לאלה המתלוננות "להוריד הילוך" כשהכאב מופיע ולהתייעץ עם מומחה אם הוא לט משתפר או מחמיר.