סובלת מכאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

16/12/2004 | 02:46 | מאת: יהלי

לפני מס' שני עברתי ת.ד וכתוצאה מכך נפגעתי בצוואר. אני סובלת מאוד ממגבלה בתנועות הצוואר ונימול וכאבים בידיים. בממצאי ה C.T נמצא: בגובה C4-C5 בלט דיסק אחורי מרכזי עם אוסטאופיטים אחוריים של גוף החוליה הדיסק משיק לשק הדורלי. בגובה C5-C6 בלט דיסק משמעותי אחורי מרכזי עם אוסטאופיט של גוף חוליה C6 עם לחץ על השק. בבדיקת EMG של הגפיים העליונות – לא נמצאה עדות לנזק פריפרי. ערכים מוטוריים סנסורים, גל F הופקו באופן תקין. בבדיקת שרירים נמצאו סימנים לדנרבציה בעצבוב C7-D1 דו צדדי מעט יותר משמאל, ויכול להתאים לנזק שורשי כרוני בגובה הנ"ל, יותר משמאל. אני מעוניינת לדעת מה המשמעות של תוצאות בדיקה זו, ומהן ההשלכות שלה לגבי התיפקוד שלי בעתיד? האם זה מצביע גם על פגיעה/נכות נוירולוגית? האם מדובר בנזק בלתי הפיך או שמא אצטרך לעבור ניתוח? אני מודה לך מראש על התייחסותך, כי אני ממש סובלת ומצבי לא משתפר

18/12/2004 | 16:48 | מאת:

על פניו נראה שיש לך לחץ על שורשים עצביים בצוואר שקשה בצורה זו להערכיו על כל המשתמע. מציע שתפני יחד עם הצילומים לבדיקה מסודרת וחוו"ד מומחה.