כאבי גב תחתון ורגליים בלתי נסבלים בעת עמידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

13/06/2004 | 10:29 | מאת: יואל

בהמשך למכתבי הקודם: בעת עמידה, לאחר מספר דקות מתפתח כאב בכפות הרגליים-לחץ רב על העצמות. בקביל גם כאב בגב התחתון וצריבה ביירכים . לאחר כרבע שעה אני נאלץ להתיישב ולכופף את הגב בחזקה וכן לשחרר את כפות הרגליים באויר.רק תנוחת כיפוף חזקה ומתיחת הרגליים משככת הכאבים. לאחר עמידה ממושכת הכאבים לא מרפים במשך שעות רבות. כל לילה אני מרפה את הכאבים באמבטיה חמה ולוקח אלגולוזין. אחרת כל הלילה אני מתפתל מכאבים בצילומי CT MRI נמצאה היצרות ב-אל 3-5 , אבל הרופאים חלוקים בדעתם אם זה הגורם, כיוון שבהליכה וריצה הכאבים מתפתחים רק לאחר מספר קילומטרים. עברתי בדיקות רבות וטיפולים רבים כולל זריקות אפידורליות ומה לא. האם קיימת איזו בדיקה , באמצעות חומר מוזרק בשילוב צילום בעת עמידה יוכל לאבחן מה מיקום גורם הכאב? מה יכול להיות גורם הכאב? שנים רבות איכות החיים גרועה. אני נמנע מטיולים ובילויים . גם עמידה של מספר דקות בלתי נסבלת. אודה לך אם תוכל לתת כיוון כלשהוא שיעזור לי.

16/06/2004 | 16:05 | מאת:

כפי שהסברתי לל בעבר, היצרות שדרתית תגרום לכאב בהליכה ולא בעמידה. לא ברורה לי התמונה שתיארת ואני לא יכול לצערי לתת לך תשובה חד משמעית. ברר עם הרופא המטפל בך אם אין חשד לתסמונת מדור סגור כרונית.