עקמת והריון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

07/06/2004 | 21:19 | מאת: תמרה

שלום,אני בת 19 ואני סובלת מעקמת בת 55 מעלות בגב התחתון הוצע לי לבצע נתוח .וכן,כאשר בחנתי אופציות נוספות מלבד נתוח הציע לי כירופרקט את טפולו בטענה כי יוכל לישר את העקמת ב10 עד 15 מעלות וכן טען שאם אבצע את הנתוח יהיה לי קושי בהבאת ילדים במיוחד כאשר העקמת שלי היא בגב התחתון.- טענה זו מאד הפחידה אותי ,ושאלתי היא: האם הוא צודק בטענתו לגבי ההריונות והאם לדעתך הוא באמת יכול לשפר את מידת העקמת ב15 מעלות ולקבע את העקמת ,והאם לאור נסיונך המקצועי בנושא העקמת נתקלת במיקרים של קושי בהבאת ילדים לאחר בצוע הנתוח?

12/06/2004 | 11:28 | מאת:

1. הטיעון כאילו ניתן ליישר עקמת באמצעים חיצוניים כאלו ואחרים בגילך, אינה מבוססת עובדתית ואשמח לראות כל מקרה בו יוכח לי ההיפך. 2. גם מנסיוני וגם מדיווחים בספרות הרפואית, אין שום בעיה בהבאת ילדים לעולם לאחר ניתוח לתיקון עקמת.