פריצת דיסק
דיון מתוך פורום אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה
למעלה משנה אני סובל מכאבים ברגל ימין ובגב התחתון ולוקח כל יומיים ויוקס ניסיתי דיקור סיני ולמעלה מחצי שנה כרופרקט (פעמיים בשבוע) ואני משתמש פעמיים ביום במכשיר ה backlife אך למרות כל זה הכאבים לא מרפים, יש לי פה סיכומיים של 2 בדיקות במרווח של כמעט שנה : תשובת ה m.r.i ע"ש מותני (מתאריך 26/12/2003) : בסדרות FSE T2 ו- T1. לורדוזיס שמור. גובה חוליות תקין. קצה הקונוס מדורליס בגובה L1 היצרות מרווח בין חולייתי בגובה L5-S1. בחתכים אקסיאליים הודגמה פריצת דיסק מרכזית ופרהסנטרלית לימין הגורמת לחץ על שורש S1 מימין. לסיכום: פריצת דיסק מרכזית ופרהסנטרלית לימין הגורמת לחץ על שורש S1 מימין. סיכום תשובת בדיקת CT-לעמ"ש מותני + סקרלי מתאריך 24/03/2003 : בלט דיסק L5-S1 אחורי. הימני עם לחץ על השק התקאלי. בלט קל של דיסק L4-L5 כמתואר. (בלט קל כללי ואחרוי של הדיסקית) האם זריקה אפידורלית היא הטיפול היחיד שנשאר לי או שיש עוד טיפולים? האם זה מסוכן או בטוח ? ואשמח אם תסביר לי על עוד טיפולים ומה זה טיפול ישיר בדיסקוס, בתודה מראש, טל אלוני.
נראה לי שמחלתך נובעת מפריצה של הדיסק בגובה L5-S1 מימין. משך התלונות שלך הוא כזה שסיכויי זריקה אפידורלית לגרום למחלה להיעלם, קלוש ויש מקום לחשוב על ניתוח. בכל מקרה אם הינך חוששת מניתוח אין זה רעיון פסול לבצע נסיון טיפולי בזריקה אפידורלית.
אני רוצה להודות לך על תשובתך ולשאול מה מידת הסיכון מניתוח לצאת נכה או לצאת בריא. והאם עדיף לעשות ניתוח או להמשיך לקחת ויוקס פעמיים בשבוע מה שמאפשר לי להמשיך לעבוד ולבלות כמעט ללא כאבים ולדחות את הניתוח. הייתי אצל רופאת גב שהמליצה על סידרת טיפולים של מסאזים, חשמל דיקור סיני ועוד, האם לדעתך עליי לנסות זאת לפני זריקה אפידורלית או שחבל על הזמן ולהתחיל לברר לגבי זריקה או ניתוח. בתודה מראש, טל אלוני.