ניתוח עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

02/01/2004 | 18:58 | מאת: חגית

שלום, אני אמא לילד בן 14 העומד לעבור ניתוח לעקמת (מעל 65 מעלות). אני מעוניינת להבין יותר טוב את ההבדלים שבין ניתוח מקדימה לבין ניתוח מאחור. מה היתרונות והסיכונים של כל גישה? מה ההבדל מבחינת התוצאות? כמה שנות נסיון יש עם כל שיטה? תודה, חגית

03/01/2004 | 16:09 | מאת:

מרבית ניתוחי העקמת מבוצעים מאחור מסיבות שונות. הניתוח בגישה הקדמית מאפשר לעיתים תיקון טוב יותר לש העקומה ב"מחיר" של פחות חוליות מקובעות. חלק מהמנתחים חוששים לגשת בגישה הקדמית כיוון שאז יש סיכון מסויים בפגיעה באיברים שונים - סיכון הנמוך משמעותית בגישה אחורית. למרות זאת אני מוצא כי ניתוחים קדמיים בסוג מסויים של עקמות עדיף בהרבה בחינות, על ניתוח בגישה אחורית וזוהי המלצתי למנותחים שלי.