בלט לטרלי ימינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

01/06/2004 | 15:33 | מאת: צדוק

ממצאי ct שעברתי הם:בלט לטרלי ימינה של הדיסק הגורם להיצרות בנקב הבין-חולייתי מימין ולוחץ על השורש מימין ובולט לתוך RT LAT RECESS בסריקת L5-S1 .נאמר לי ע"י האורטופד שלי שמימצא כזה מחייב ניתוח. אני אמור להגיע למרפאתך בתחילת אוגוסט ובינתיים מצב הרגל הימנית גרוע: לחץ בכף הרגל, כל החלק מהישבן עד ברך רדום לחלוטין כאשר מידי פעם יש כאבים מאחורי הברך הימנית בנוסף לכאב הקבוע בגב התחתון. שאלותיי הן: האם חייבים ניתוח או לחילופין אפשר להסתפק בשאיבה ? האם לא סביר שיגרם לעצב נזק בלתי הפיך עד אשר אטופל ? איך אפשר להקל על הכאבים בנוסף לויוקס שכבר ממש לא עוזר, בעיקר בלילות משום ששינתי גרועה מאוד עקב הכאבים ? תודה מראש.

02/06/2004 | 12:01 | מאת:

המלצה לטיפול ניתוחי בפריצת דיסק מתני ניתנת רק במידה והכאב לא משתפר במשך שלושה חדשים לפחות, או אם יש פגיעה עצבית משמעותית שלא קיימת במקרה שלך. בניגוד לחלק מעמיתיי, איני מאמין בשאיבה כפתרון לבעיה ונסיוני בניתוח פורמלי במקרה של פריצת דיסק, הוא טוב במרבית המקרים. הסבירות להחמרת נזק עצבי הוא נמוך. לגבי הקלה בכאב מקובל לנסות במצבך הזרקה אפידורלית (זריקה לגב) הניתנת לביצוע במרפאת כאב. ניתן להגיע למרפאה כזו גם דרך רופא המשפחה ולאו דווקא דרך אורתופד.