לחץ על חוט שידרה צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

01/06/2004 | 12:14 | מאת: יוסי

שלום דוקטור! לפני כשנתיים וחצי התחילו כאבי צוואר וזרמים בידיים לאחר שעברתי תאונת התנגשות ברכב. הכאבים בצוואר פחתו מאד והזרמים נעלמו, אבל בשל תוצאות צילום נשלחתי לצילומי CT MRI שהראו לחץ על חוט השידרה. תוצאות הבדיקה: מעבר קרנו צרביקלי תקין, עמדה לורדוטית תקינה, עוצמת אות תקינה מלשד גופי החוליות,גובה תקין ועוצמת אות תקינה של הדיסקים הבין חולייתיים,חוט שידרה צווארי שמור ללא סימני מיאלומלציה. בגובה C3-C4 C4-C5 C5-C6 פרוטרוזיה דיסקאלית אחורית אמצעית עם לחץ די ניכר על קידמת השק התקאלי ומעט גם על קידמת החוט. בנוסף, היצרות משנית של התעלה ושל הפורמינות בגובה C5-C6 . הייתי מועמד לניתוח הרחבה של התעלה בע"ש מותני, בשל כאבים חזקים בגב התחתון והרגליים, אבל הרופא החליט שניתוח צווארי דחוף יותר. למרות שהכאבים בצוואר פחותים מאד והזרמים בידיים נעלמו , הבעיה שקשה לקבל הסבר מהרופא -חוסר סבלנות}. האם הבעיה היא הלחץ הקל על חוט השידרה , האם מצב זה יכול להתפתח במהירות עד כדי נזק בלתי הפיך? אני שוב מדגיש שאין לי כמעט כאבים בצוואר. הכאבים החזקים הם בגב התחתון וברגליים ובכפות הרגליים. הרופא הפטיר כדרך אגב שכנראה כפות הרגליים שורפות בגלל הבעיה בצוואר. ייתכן? אני מודה לך מראש על סבלנותך.

04/06/2004 | 12:04 | מאת:

1. אתחיל דווקא מאמצע השאלה: אם למנתח שלך אין סבלונות להסביר לך דברים הקשורים לניתוח ומטרידים אותך, חפש מישהו אחר ומהר. 2. קשה לי לומר לך מה צריך לנתח קודם ולמה בלי שתעבור בדיקה גופנית מסודרת ובלי שאקשיב לתלונותיך. החלטות ניתוחיות המתקבלות רק ע"י עיון בבדיקות ההדמיה, הורתן בחטא ולידתן בעוון.