שבר דחיסה ב L1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

29/05/2004 | 09:51 | מאת: סיגל

בעקבות נפילה נגרם לי שבר דחיסה ב גוף חוליה L1 עם הנמכה קלה. שבר המערב 2 עמודות-קדמית ואמצעית,עם תמט קל של גוף החוליה. אני כבר 5 שבועות עם המחוך שהותאם לי. בביה"ח נאמר לי שאהיה עם זה למשך 6 שבועות ואילו עתה רופא קופ"ח מציין שעלי להשאר עם זה לפחות 2-3 חודשים! רק עתה הוסבר לי שהדחיסה תשאר תמיד. אם כך לא ברור לי לאיזו החלמה אני מצפה? מה תפקידו של המחוך? האם לדאוג שהמצב לא יחמיר או להקל בכאבים? איך אדע מתי להסירו? איך אדע מתי להקל על עצמי-למשל להסירו בשינה או במקלחת או למשך כמה דקות ביום? האם הסרתו מזיקה או רק עלולה להכאיב? וגם-אם הדחיסה תישאר, אז מה ההשלכות של זה למשך החיים? האם יהיו כאבים תמידיים? מה אסור לי לעשות כרגע? תודה רבה

30/05/2004 | 23:26 | מאת:

המחוך נועד לתמוך בעמוד השדרה עד לריפוי השבר. הריפוי קורה תוך 6-8 שבועות וניתן לאחר פרק זמן זה להסיר את המחוך בשלבים ללא בעיות מיוחדות. לגבי יתר השאלות, מציע שתדייני אותן עם האורתופד המטפל בך.