ניתוח כריתת דיסק l5-s1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/05/2004 | 16:13 | מאת: נטע

עברתי ניתוח לפני 10 חודשים ומאז עדיין כפות רגלי רדומות ויש לי זרמים מהגב לאורך הרגלים עד לכפות רגליים ולאצבעות בעיקר חלק הגוף השמאלי. בבדיקת mri שלאחרי הניתוח נמצא: l4-l5 בלט דיסק אחורי דיפוזי הגורם לחץ על הדורה, שורשים תקינים. l5-s1 שינויים דיסקוגניים, רקמה צלקתית וחשד לבלטים פורמינליים מימין ומשמאל. בשבועיים האחרונים הזרמים הולכים וגוברים ללא הפסקה , אני לא מסוגלת לעמוד או ללכת יחפה יותר מכמה דקות. אציין שאורטופד שהביט בצילומים טען שאין בלטים פורמינליים, שהתעלה ריקה מלחץ על אלמנטים עצביים ושהבלט הדיפוזי הינו מינימלי. אודה לך על כל כיוון, עצה או רעיון שתוכל לתת לי. גם אם מדובר בנזק שנגרם לעצב מפריצת הדיסק אולי בכל זאת יש משהו שאפשר לעשות. באמת המון תודה על זמנך.

12/05/2004 | 10:24 | מאת:

צר לי לשמוע כי אינך מרוצה מתוצאת הניתוח. תלונות כאלה יכולות לבוא ממספר מקורות: 1. בעיה שאינה קשורה לגב אלא למשהו אחר, סוכרת למשל. 2. נזק שהתחיל לפני הניתוח והניתוח לא פתר אותו (נזק עצבי) 3. לחץ נותר על העצבים שהניתוח לא הסיר אותו. מציע שתפני למנתח ואם אינך מרוצה אז לפנות לחוו"ד נוספת.