דיסק בצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/05/2004 | 15:10 | מאת: אורי

שלום, יש לי כחודשיים כאבים חזקים ביד וכתף שמאל. כתבתי לך בעבר: אני סובל מכאבים חזקיםת ומקבל Oxiconten ( פעמיים ביום 40 מ"ג) יותר מחודשיים. מה דעתך? מה בדבר זריקה אפידורלית? ובכלל המשך טיפול. ענית לי להתייעץ עם מומחה. ממצא האורתופד: (ע"פ CT) דיסקופתיה עם לחץ על השרש וחוסמת רצס משמאל ב C5-6. ללא חסר ניאולוגי למעט היפטואסטזיה מדיאלית. טיגל ופלן חיובי. לבצע MRI צווארי. מה פרוש המושגים? מה מצבי? אני מאוד מודאג. תודה

12/05/2004 | 10:31 | מאת:

לצערי, התיאור שלך מתאים לפריצת דיסק צווארי. עצמת הכאב שלך כפי שזה מתבטא מצריכת הטיפול התרופתי מכוונת לכך שייתכן ותיזדקק לניתוח. בינתיים, עשה את בדיקת ה MRI. אפשר לנסות זריקה אפידורלית צווארית. מעבר לנ"ל אין לי הצעות מועילות נוספות.

13/05/2004 | 17:53 | מאת: אורי

תוצאות ה-MRI C5-C6 בלט דיסק אחורי דיפוזי גורם לחץ קל על הדורה. C6-C7 פריצת דיסק אחורית גורמת להצרות התעלה וללחץ על החוט. מה הפרוש מה הלאה?