מדרסים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

10/06/2008 | 01:14 | מאת: טולטול

עשיתי לפני כ3 חודשים מדרסים ביו מכניים. ויש לי רגשה שהם לא עוזרים לי בכלל. הרגל עדיין נוטה כלפי פנים ( פלטפוס) והרגל השניה כלפי חוץ . ועדיין יש לי כאבים ... המדרסים עלו לי קצת פחות מ2000 ש"ח ויש לי תחושה שהמכון הזה לא אמין . האם מדרסים עולים כך? . האם הם לא אמורים ליצב לי לגמרי את הפלטפוס? ( אחרי שביצעתי את ההזמנה שם ,אמרו לי שזה לא בטוח יישר את הרגל לגמרי- כאילו חיכו רק לכסף) ומה ההבדל בין ביו מכני למדרס רגיל ?? נ.ב חיבים לשים אותם רק בנעלי ספורט??

לקריאה נוספת והעמקה
10/06/2008 | 12:27 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

טולטול שלום. ראשית חבל שלא שיתפת אותנו וסיפרת לנו על איזה מכון מדובר. האם מדרסים עולים כך? - כן למרבה הצער. האם הם לא אמורים ליצב לי לגמרי את הפלטפוס? עם עושים את זה כמו שצריך אז כן, אבל לא ניתן לטפל בכל דבר בעזרת מדרס. ההבדל בין ביו מכני למדרס רגיל - ביאומכני אמור לטפל בבעיה דרך שינוי וייצוב זוית ומנח העקב. נ.ב חיבים לשים אותם רק בנעלי ספורט - לא אבל צריך נעליים סגורות עם משמעות. נעלי ספורט או נעלי עבודה , נעלי הרים וכ"ו. בברכה- דר' טיטיון.

11/06/2008 | 15:03 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום טוטול קראתי את פנייתך בפורום כף רגל וקרסול באתר דוקטורס ואת תשובתו של ד"ר טיטיון מנהל הפורום. כאשר את מציינת מדרסים ביומכניים אני לא יודע לאיזה מדרס בדיוק את מתכוונת. האם זה מדרס מחומר קשיח/פלסטי ואני מדבר רק על חלק אחורי של המדרס כי חלק הקידמי תמיד יהיה גמיש או מדרס מחומר גמיש. האם מדרסים בעלי שוליים גבוהים(מחבקים את כף הרגל או רק בתחתית) המונח מדרסים ביומכניים מדבר בדרך כלל על מדרסים שנעשו באמצעות גיבוס כך הרגל בתחבושות גבס או בכפפה פולימרית כאשר הרגל באויר. בין מדרסים ביומכניים יש מספר סוגים והם נבדלים זה מזה : א. האם כף הרגל הועתקה באויר ב. האם גבס עוצב על כף הרגל לדריכהאופטימלית ג. חומרים שבהם משתמשים ד. איש מקצוע שמבצע את העבודה מדרסים בשיטת E.F.S נותנים את הפתרון הטוב ביותר מכל השיטות הקיימות. מדרסים טובים אמורים לייצב את הרגל (פלטפוס)גם זוית הקשת וגם זוית עמידה של העקב. אשמח לעזור לך בברכה יעקב חיים וינברג

12/06/2008 | 22:22 | מאת: מיכי מנהיים

מצ"ב מאמר המסביר כיצד נבנה מדרס ביומכני ואני מעדיף את השם "תפקודי" A ,functional ORTHOTIC זה השם הרפואי הנכון בס"ד מדרסים פונקציונלים היסטוריה שימוש במדרסים ידוע בעולם כמאה וחמישים שנה, הטיפול הצטמצם לטיפול בבעיות בכף הרגל עצמה. בתחילת שנות השבעים פרופ' מרטון רות בבית הספר לרפואת כף הרגל בקליפורניה, מפתח תיאוריה האומרת שבעיות אורטופדיות רבות נובעות מבעיה בתפקוד כף הרגל, הוא מצליח להראות שברגע שנייצב את כף הרגל בצורה הנכונה, וכפי שהוא קורא לזה "במנח הניטרלי" , הרי נוכל לטפל בבעיות רבות שעד אז לא היה להם פתרון אמיתי אלא רק טיפול בסימפטומים. פרופ' מרטון הגדיר מהוא המנח הנכון של כף הרגל , וכיצד למדוד מצב זה, ומתוך כך למדנו מהוא המנח הלא נכון , הפתולוגי. פרופ' מרטון גם לימד אותנו כיצד להעתיק מצב זה, כיצד לקחת תבנית מכף הרגל שתשקף את המצב האופטימאלי, וממנה לבנות מדרס שיוכל לייצב את כף הרגל בכל שלבי ההליכה במנח הנכון, וע"י כך לטפל במגוון בעיות הנובעות מהמנח הלא נכון, הרעיון הוא לטפל במהות הבעיה ולא רק בסימפטומים. מאז ועד היום זאת השיטה המקובלת בעולם, ומשמשת כאחת מדרכי הטיפול החשובות של רופאי כף הרגל. אני מלמד זה שנים את תיאוריות השיטה במסגרת הקורס בביומכניקה של הרגל בביה"ס למקצועות הבריאות באוניברסיטת תל-אביב. כיצד מבצעים זאת? העתקת המנח האופטימאלי של כף הרגל מתבצעת ע"י תחבושות גבס המעתיקות את צורת הרגל. 1. החולה שוכב כאשר הרגליים באוויר ואינם נושאות כל משקל, וזאת על מנת לאפשר למטפל להעמיד אותם בצורה הטובה ביותר שניתן.[ רוב המדרסים הנבנים היום בארץ נבנים לפי תבניות ספוג המעתיקות את כפות הרגליים בעמידה, ובעצם מנצחם את הפתולוגיה] 2. המטפל עוטף את כפות הרגליים בתחבושות גבס לחות, מחזיק את כף הרגל במנח הנכון עד שהגבס מתייבש, ואז מסיר אותם מהרגליים. 3. התבניות שהתקבלו נשלחות למעבדה בארה"ב שם סורקים אותם במערכת לייזר, מאזנים את התבניות, ומעבירים למערכת ממוחשבת המייצרת את המדרס. המדרסים בנויים מחומרים פלסטיים ומגרפיט, הם עמידים לשנים רבות, וניתן להתאימם לכל סוגי הנעליים, גם לנעלי נשים אלגנטיות. הבעיות הנפוצות שבהם ניתן לטפל באמצעות מדרכים פונקציונלים: - כאבי גב. - כאבי שרירים. - עייפות ברגליים. - כאבי עקב ["דורבן"] - נקעים חוזרים. - כאבי ברכיים. - עצמות בולטות בכפות הרגליים. - שיפור יציבה אצל ילדים. - חולי סוכרת. - שברי הליכה אצל חיילים. - הגנה על רגלי ספורטאים מקצועיים.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול