אבחון מקור הכאבים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

09/06/2004 | 22:38 | מאת: שושי

אני סובלת משינויים ניווניים במפרק הירך ומתפליט במקום, כמו כן יש לי 3 פריצות דיסק בגב התחתון. ( עשיתי מיפוי עצמות, C.T ו-MRI ) הכאבים מוקרנים לשוק מתחת לברך ימין, אני מתקשה מאוד בהליכה ועולה " רגל , רגל" על המדרגות. טופלתי במגוון טיפולים: טיפול תרופתי "ויוקס", טיפול הומופאתי, דיקור סיני, פזיותרפיה לירך, פזיותרפיה לגב, זריקות אפידורליות לגב, זריקה אבחנתית (תחת שיקוף) לצורך אבחנה האם מקור הכאב הוא ממפרק הירך? התוצאה הייתה כאבים בשוק לאחר הזריקה. כמו כן ביקרתי אצל אורטופדים מומחים (הרבה!!) שחלוקים בדיעותיהם אשר למקור הכאב ( אני לא לפי הספר... ) חלק טוענים שכדאי לחשוב על ניתוח בגב וחלק ממליצים בכל פה להחליף מפרק ירך (אני בת 46 ) אני עצובה , כואבת (הכאבים הולכים ומחמירים) ואובדת עצות. שאלותי הן: האם כאבים בשוק ימין יכולים להגרם מירך ימין? הירך והגב לא כואבים לי כלל. מה עלי לעשות עוד שלא עשיתי? האם אתרי מרפא בחו"ל יכולים להקל? האם כדאי לעבור ניתוח? בגב? בירך?

11/06/2004 | 15:22 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

שושי שלום. כאבים בשוק יכולים להיות מוקרנים מהגב. פחות מהירך שאם יש הקרנה משם בד"כ זה נעצר בגובה הברך. מה עוד לעשות? אני לא יכול להמליץ ללא בדיקה ובחינת בדיקות ההדמיה. אתרי מרפא? זה נעים ויפה אבל לא בהכרח עוזר. ולגבי האם לעבור ניתוח או איזה ניתוח? שוב, לא אוכל להמליץ ללא בדיקה ובחינת בדיקות ההדמיה. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול