ארתרוסקופיה במניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

07/06/2004 | 23:56 | מאת: אופיר

שלום לכולם! לפני מספר ימים עברתי בדיקת איזוטופים ("ספקט"),ולהלן התוצאות: "קליטת יתר דיפוזית מודגמת בברך שמאל עם הדגשה במדור המדיאלי ובמשטח הטיביאלי המדיאלי. פרט לכך אין לראות ממצאים נוספים. לסיכום: מיפוי המתאים לפגיעה במניסקוס המדיאלי עם סינוביטיס מישנית בברך שמאל." לפי הבנתי ועל פי דברי הרופא לפני הבדיקה,עליי לעבור ניתוח ארתרוסקופיה. יש לציין כי הרופא קיבל את הבדיקות ובקרוב אני מוזמן לתור. שאלותיי הם: א. לא מצויין בתוצאות סוג הפגיעה (קרע,סדק וכו). כיצד ניתן לדעת מהי? האם עליי לעבור בדיקות נוספות? ב. כיצד מתבצע הניתוח? ג. איך מתבצע תהליך השיקום? ד. נכון לעכשיו,אני מתגייס במרץ. איך התפתחויות רפואיות אלו עלולות להשפיע על הפרופיל הרפואי שלי (82 כיום)? ה. האם אוכל לחזור לכשירות ברך של 100%? אני עוסק בספורט בדרגה בינונית עד מאומצת. ובנוסף לכך,אני מועמד להתגייס ליחידה קרבית. תודה מראש על כל מענה! בברכה

08/06/2004 | 15:19 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אופיר שלום. פנה בשאלתך לפורום בעיות מפרקים וארטרוסקופיה לקבלת תשובה מוסמכת בנושא. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול