טנוסינוביטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

07/09/2007 | 08:42 | מאת: רון

יש לי כאב בקרסול . נשלחתי לבדיקת אולטרא סאונד . הממצא היה גיד TP רגיש , מעובה עם נוזל סביבו מתאים לטנוסינוביטיס. חזרתי לאורטופד ששלח אותי לבדיקה והוא אמר לי שאין מה לעשות ניתן להשתמש בכדורים נגד כאבים ונעליים גבוהות. התשובה לא ממש נראית לי. שאלותי- מה הטיפול המומלץ? האם שימוש במגן קרסול AIRCAST יכול לסייע. האם ניתן להמשיך בפעילות פיסית כרגיל כולל ריצה. האם יש צורך בטיפול נוגד דלקת. אודה לתשובה מפורטת ואודה לך אם לא תפנה אותי לרופא המטפל כי ממנו, כפי שהבנתי, לא תצא הישועה.

07/09/2007 | 14:27 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

רון שלום. אם אכן הבעיה היא בגיד הטיביאלי האחורי אזיי הטיפול צריל לכלול מעבר לנוגדי דלקת גם פיזיוטרפיה מתאימה, מדרסים מתאימים, ותומך קרסול מתאים. התומך המתאים ביותר לטיפול בבעיות של הגיד הנ"ל זה תומך מסוג - AIR LIFT ולא AIR CAST רגיל. מחינת פעילות פיזית, חובה להוריד ולתת לגי לנוח. ממליץ לך בחום לפנות לבדיקת אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל. כאי לגמור את הבעיה ביד הטיביאלי האחורי כשהיא עדיין קל ולא לתת לזה להידרדר. ברכה - דר' טיטיון.

07/09/2007 | 17:11 | מאת: רון

הבעיה היא בגיד הנמצא בצד הקרסול בחלק הפנימי ולא בחלק אחורי. האם זה משנה את התשובה?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול