כאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/01/2004 | 19:17 | מאת: מיכל גבאי

שלום אני בת 20 בחורה בריאה. אך לעיתים תכופות מתלוננת על כאבי גב. התחלתי לעשות ספורט ,ואני עדיין מרגישה כאבים בגב{כאבים נקודתיים} וקשה לי קצת להגמיש את הגב. האם עליי להימנע מפעילות יתר של ספורט, או אולי לקנות נעלי ספורט מיוחדות בולמי זעזועים אורתופדיות? אני מוכנה ללכת לאורתופד אך רוצה להימנע מצילומים מיותרים. יש לציין שגובהי 1.77 . שמעתי שיש קשר. . אודה לך מאוד על תשובתך. בריאותי מאוד חשובה לי

11/01/2004 | 08:10 | מאת: ד"ר זאב אשכול

בעיית כאבי הגב שכיחה מאד באוכלוסיה. ככלל, לכאב בעל אופי מכאני - דהיינו הקשור יותר לפעילות ומנחים שונים מומלץ להרבות בשחיה, ספורט אירובי תוך מניעת עומסים ציריים, בכיפוף ובהטייה, עם דגש על חיזוק שרירי הגב והבטן. בולמי זעזועים ומידרסים מפזרי עומס יש בהם כדי להקל. גובהך היחסי מוסיף לזרוע המנוף בעת חריגה ממרכז הכובד ועלול להביא להחשה בשחיקת הדיסקיות הבינחוליתיות. נמצא מתאם חיובי בין עשון וכאבי גב - כפי הנראה בשל פגיעה יחסית באספקת הדם במעשנים. אי לכך, המנעות מכך היא ערובה לבריאות.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול