קרע בגיד שריר הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

15/03/2004 | 15:15 | מאת: אבי

מזה חודש כאבים בכתף ימין (ללא חבלה וללא הגבלת תנועה)כאבים חזקים עם התעוררות לאחר שינה צידית. ב-US נמצא:BICEPS עם נוזל סביבו "הגיד הסופראספינטוס במרקם בלתי הומוגני, מתאים לקרע". ממה יכול להיגרם נזק זה, מהו הטיפול המתאים (ויוקס או אתופן לא ממש עוזרים), האם יש צורך בבירור נוסף, האם פיזיותרפיה מומלצת וחשוב - האם אפשר להמשיך קבוע בשחיה (חזה+גב)? בתודה, אבי, בן 59

15/03/2004 | 21:41 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

אבי שלום. בעיה של קרעים בגידים המסובבים היא העיה שכיחה יחסית בבני גילך. הטיפול הוא נסיון טיפול שמרני בתרופות נוגדות כאבים ופיזיוטרפיה ממושכת. במידה וזה לא עוזר יש הנותנים זריקה עם סטארואידים לשיכוח הכאב. במידה וכל הטיפולים השמרניים אינם עוזרים והכאבים ממושכים יש אפשרות לבצע טיפול ניתוחי לתפירת הקרע. במידה ואין לך כאבים קשים בשחיה בהחלט ניתן להמשיך לשחות. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול