קרע בשריר?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/12/2003 | 23:09 | מאת: בת שבע

לרופא שלום. אחייני הנמצא בתחילת טירונות קרבית נשלח לאולטרסאונד עקב כאבים חזקים בירך. להלן הממצאים: באספקט קידמי בשרירי קוואדריצפס הודגם תהליך גדול ב1/3 עליון עד 1/3 תחתון של הירך במרקם לא אחיד עם ריקמה היפואקוגנית מסביב כבטוי לקרעים בסיבי השריר והמטומות באיזור. מה משמעות המימצאים? באופן כללי ובהתיחס להמשך שרותו הקרבי?!... בנתים הוא קיבל שבוע " נימלים" מה ההמלצות שלך להמשך טיפול?

08/01/2004 | 16:54 | מאת: ד"ר זאב אשכול

על פניו, קרוב לודאי שאכן מדובר בקרעים של שריר 4 הראשים הממוקם בקדמת הירך ותפקידו לישר הברך ולייצבנו בעת עמידה או תנועה. יש לנוח, לקרר מקומית, לטפל במרפי שריר כגון מוסקול או פלקסין או ואליום. ניתן להוסיף סד באחורי הברך למניעת תנועה ומתיחת אזורי הקרע. בד"כ קרעים נרפאים עצמונית ע"י בנייה של רקמה חיבורית המגשרים על הקרעים, ומאפשרים תפקוד סביר, לרבות שרות קרבי. יש להמשיך בטיפול כאמור לעיל, ולהיות במעקב אורתופד במסגרת היחידה.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול