כאבים בכריות כפות הרגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

31/08/2016 | 15:43 | מאת: אמה

שלום, מזה מס' שנים, (בהליכה עם נעלים שטוחות בעיקר) אני מרגישה כאב חד פתאומי באצבע האמצעית של כף רגל ימין. לפני מס' חודשים החל כאב (תוך כדי הליכה) בכרית כף רגל ימין. בביקור אצל אורתופד בקופ"ח הוסברה לי הסיבה (לפי הבנתי ובדיקתי באינטרנט נראה לי שמדובר במטטרסלגיה), וניתן לי טופס הפניה להתאמת מדרסים: premetatarsal הגבהה. חשוב לציין כי אני נועלת נעלי ספורט עם מדרסים כשאני צועדת או מתעמלת, ובמצב זה הכאב קיים אך מופחת. אני עומדת בעוד כחודש לנסוע לחול לטיול הכרוך במסלולי הליכה ארוכים (10-15 ק"מ ליום) שאלותי הן: האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת בטרם הכנת המדרסים? האם המדרסים ניתנים לשימוש גם בסנדלים/נעלים פתוחות? האם מדרסים דקים יכולים לתת מענה לבעיה? האם נעילת מדרסים תפתור את הבעיה? תוך כמה זמן ניתן להרגיש שיפור? תודה רבה אמה

שלום רב בודאי שניתן לפנות לחוות דעת נוספת. מדרסים עם פד מטטרסלי מעבירים את העומס מראש המסרק לאיזור הצוואר שלו. בד"F המדרסים לא דקים, לעיתים ניתן להעבירם לחלק מסוגי הסנדלים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול