החלמה משבר במסרק 5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

07/07/2016 | 00:42 | מאת: גלית

לפני כ 6 שבועות שברתי את מסרק 5. הטיפול היה שימוש בנעל גבס בהתחלה בעזרת קביים ולאחר מכן הורשתי לדרוך בהדרגה על הרגל. אתמול הרופא אמר לי להוריד את הנעל גבס ולהתחיל לדרוך בהדרגה על הרגל. מספר שאלות: 1האם סביר כי לאחר כל ה 6 שבועות הרגל תהיה עדיין נפוחה כך שניתן לנעול רק כפכף? 2. יש לי כאבים בקדמת הרגל קרוב לאצבע השניה והשלישית ואף הרגשה של נמלול האם נורמלי או דורש בדיקה נוספת? 3. הרופא לא הורה על פיזותרפיה האם לא נדרש? אני מרגישה כי הרגל שנפצעה(שמאל) נוטה שמאלה יתר על המידה ואני לא מצליחה לעמוד וללכת ישר. ודבר אחרון יש לי כאבי גב חזקים מאז ששברתי את הרגל כאלה שדורשים משככי כאבים מה ניתן לעשות במקרה הזה?

שלום רב לאחר הורדת גבס ותחילת הליכה ושיקום, תמיד ישנה נפיחות וקושי בהליכה. לעיתים נזקקים לפיזיותרפיה על מנת להחזיר את התפקוד המלא. לגבי הכאבים והנמלול באצבעות, ייתכן ומדובר בנוירומה על שם מורטון, ולכן ממליץ להבדק על ידי האורטופד שלך בשאלה זו. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

22/07/2016 | 11:11 | מאת: גלית

תודה על תשובתך. כמה זמן נמשכת הנפיחות ומתי נדרש לגשת לרופא לבדיקה אם זה נמשך?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול