מיפוי עצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

23/12/2003 | 10:03 | מאת: ליה

בחודש האחרון אני סובלת מכאב בברך ונפיחות. טופלתי בוויוקס. האורטופד איבחן ירידה בצפיפות בקונידיל פנימי של טיביה ימנית MEDIAL FEMORAL CONDYLE, הסתיידות זעירה על רקע צפיפות עצם ירודה בטיביה מקורבת ימנית והפנה אותי למיפוי עצם. במיפוי העצם נמצא: קליטה פתולוגית בטיביה הפרוקסימלית מימין -טיבה לא ברור. קליטה מוגברת בLT. LATERAL CONDDYLE- מאחז גיד? ארטריטיס? מה המשמעות של הממצאים הללו? תודה רבה על תשובתך.

24/12/2003 | 11:52 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

ליה היקרה. יכולות להיות סיבות רבות לקליטה פתולוגית כמו שאת מתארת. דלקת, חבלה או מה שנקרא AVN - AVASCULAR NECROSIS אזור של העצם שאינו מקבל הספקת דם, ועוד סיבות רבות. כדי לבצע את הבירור כמו שצריך יש לפנות עם כל הבדיקות שביצעת להמשך בירור אורתופדי.

24/12/2003 | 19:38 | מאת: ליה

ד"ר יקר, תודה רבה על תשובתך. היום הייתי אצל האורטופד שהפנה אותי להמשך ברור באמצעות MRI וציין כי בהמשך כנראה שיהיה צורך לבחון את הברך מבפנים ואז יתכן וגם יבצעו התערבות בהתאם לממצאים ב-MRI מאז שהרופא ראה את צילומי הרנטגן וכעת את מיפוי העצם הוא טוען שאין סיבה לדאגה וכי אין מדובר בגידול , האם אכן ניתן לדעת זאת בסבירות גבוהה על סמך צילומי רנטגן ומיפוי עצם? ושוב תודה על התייחסותך.

05/03/2006 | 22:40 | מאת: אלישע

שלום , כבר זמן רב אני סובל ממגוון תופעות ,כל רופא אומר לי משהוא אחר וחלקי,אשמח עם תוכל לעזור לי. תופעות: כאב חד בקרסול בברך ולפעמים באזור האגן באותו צד . קליקים נוראיים בסיבוב הרגל באזור האגן וגם מדי פעם קליקים בקרסול. במיפוי נראתה עקמת מותנית ברוב לאגן ,קליטות מוגברות(?) בברך ובקרסול מה זה ? מה עלי לעשות? בתודה מראש ,אלישע

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול