פס מתכת במדרס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/06/2012 | 11:56 | מאת: כנרת

שלום, אני סובלת משחיקה בבוהן הגדולה ומהקלוס וולגוס. במשך כשנה אני סובלת מכאבים בעת הליכה - בכל צעד שאני עושה. האורתופד המליץ על פס מתכת ונעלי MBT. כשעשיתי מדרסים הם עשו לי פס מתכת קשיח (לטענתם - על מנת שהמפרק לא יזוז באופן דינמי אלא הכל יזוז כמקשה אחת), אך האורטופד אמר שהפס צריך להיות גמיש. נעלי MBT הן עגולות ולמעשה הן הפוכות מפס המתכת הקשיח והישר. בנוסף, כשהולכים - מפרק ה-MP בכל מקרה משתתף ומבצע flexion, הן בנעלים רגילות והן בנעלי MBT. השאלות שלי: 1. האם פס מתכת ישר וקשיח באמת מונע דינמיות במפרק וגורם לרגל לנוע כמקשה אחת בעת ההליכה? 2. האם פס המתכת צריך להיות ישר וקשיח או גמיש ועגול יותר (כמו נעלי MBT)? 3. ברור לי איך נעלי MBT מורידות עומס ממפרק ה-MP בעת העמידה (כי עומדים על העקב). אבל בעת הליכה - איך נעלי MBT מורידות את העומס ממפרק ה-MP? הרי עדיין תהיה תזוזה במפרק. המון תודה על העזרה! כנרת

שלום רב 1. האם פס מתכת ישר וקשיח באמת מונע דינמיות במפרק וגורם לרגל לנוע כמקשה אחת בעת ההליכה? - זה עקרון הפעולה, להפחית התנועה במפרק. 2. האם פס המתכת צריך להיות ישר וקשיח או גמיש ועגול יותר (כמו נעלי MBT)? - ישר וקשיח. 3. ברור לי איך נעלי MBT מורידות עומס ממפרק ה-MP בעת העמידה (כי עומדים על העקב). אבל בעת הליכה - איך נעלי MBT מורידות את העומס ממפרק ה-MP? הרי עדיין תהיה תזוזה במפרק. - נעלי MBT הן עגולות רק בתחתיתן, ואינן גמישות. עובדות בעקרון של הליכה כמו סוס נדנדה. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול