מדרסים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/09/2011 | 19:29 | מאת: אליהו

שלום אני בן 20, סובל מעקמת ורץ עשיתי מדרסים קשיחים במכון שגם עשה לי בדיקת תנועה תלת מימדית בריצה, ונמצא שבגלל שהאגן שלי בזווית יש המלצה להגבהה של 4 מ"מ ברגל ימין (הרגליים עצמן שוות) ככה אני רץ כבר 3 חודשים שחכתי לציין שהסיבה שעשיתי את המדרסים היא היפרפרונציה בכפות הרגליים (יותר משמאל) והופעה של כאבים על פני הטיביה בצד המדיאלי בהעלאת קילומטראז' עד עכשיו רצתי הרבה ללא שום בעיה והרגשתי שהמדרסים עושים עבודה מצויינת, אבל עכשיו אני מרגיש שוב את אותו כאב מעצבן (חשוב לי מאוד לציין כי אני מקפיד על העלאת מרחקים הדרגתית, תזונה נכונה, שינה מספקת) אני אנוח קצת ואולי אמרח וולטרן ואראה איך זה משתפר תוך שבוע אבל חשבתי על ההגבהה הזאת, האם להמשיך איתה ? ולכמה זמן ? לכל חיי ?

20/09/2011 | 16:34 | מאת: מיכי מנהיים

אם אכן יש אלכסוניות של האגן, יש להשתמש בהגבהה לכל החיים.בדיקת האורך מתבצעת בשכיבה. הבדיקה בודקת את ה "אורך המדומה" של הרגליים, וכדאי שתתבצע ע"י פיזיותרפיסט/ית

20/09/2011 | 19:41 | מאת: אלי

התבצעה בזמן ריצה וצילום תלת מימדי בבדיקת אורך שכיבה הבדיקה יצאה תקינה. הפיזיוטרפיסט הסביר שזה בגלל שהכצמות שוות אסל יש אי שיוויון פונקציונאלי עקב העקמת אז פשוט ללכת עם ההגבהה כל חיי בנוסף למדרסים (שהם בגלל ההיפרפרונציה,שיש ב 2 הרגליים ויותר משמאל)

22/09/2011 | 10:33 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

יש לחזור על הבדיקה כל שנה שנתיים ולתקן מדרסים לפי הצורך. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול