מטטרסלגיה או מורטונ'ס נוירומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

04/09/2011 | 11:12 | מאת: דפנה

שלום ד"ר ביקור אצל 2 אורטופדים (ללא בדיקה פיזית/מישוש המקום) נקבע שאני סובלת ממטטרסלגיה. הופניתי למכון להכנת מדרסים.מבחינת הרגשתי את המקום נראה לי שאולי זה מורטונ'ס נוירומה. שאלתיהיא:1.האם קיימת איזו בדיקה נוספת לאבחון הבעיה. 2. האם טיפול בגלי הלם פיזיוטרפיים יכולים להקל על התסמינים. תודה מראש דפנה

06/09/2011 | 23:05 | מאת: דנה

שלום דפנה, ממש לא רופאה, אבל - ביקרת אצלשניאורתופדים, ושניהם אבחנו משהו בלי לבדוק? בלי מישוש? על סמך תלונותייך בלבד? ולמה את חושבת שזה מורטון? בד"כ האבחנה היא לפי בדיקה קלינית בלבד, אבל מחייבת בדיקה- מישוש או לפחות ראייה של אזור התלונה שלך. נשמע לי מוזר, אבל להמליץ לך ללכת לרופא שלישי? ובכל מקרה,מדרסים- זה פתרון טוב לשני המקרים. אולי כדאי לנסות? דנה

דפנה שלום, מטטרסלגיה זה מושג כללי למדי שאומר שיש כאבים תחתאשי מסרקים. לכאבים אלו מספר סיבות אפשריות, אחת מהן הינה מורטון נוירומה. על מנת לאבחן כמובן אין ברירה אלא לבדוק את כף הרגל... ניתן במקרים שלא מטוחים להשלים בדיקה עם צילום רנטגן או סונר מכוון. בברכה ד"ר אלון בורג

06/04/2017 | 14:07 | מאת: רותם

אני סבלתי מאבחנה של אורטופד ספורט שאיבחן אצלי מטטרסלגיה. אחר כך הלכתי לאבידור שאיבחנו גם מטטרסלגיה ומכרו לי מדרסים ב 1500 ש"ח. אחרי 9 חודשים הכאב נמשך ולא היה שינוי התייאשתי והלכתי למומחה כף רגל. אני הלכתי לד"ר עמוס שינדלר שהוא מומחה כף רגל שעובד בתל השומר ובמרפאה פרטית בקניון רמת אביב והוא איבחן שזה לא מטטרסלגיה אלא מורטון נוירומה. הטיפול במורטון נוירומה הוא הרבה יותר פשוט (זריקה) ולכן זה היה מבחינתי פריצת דרך ומכאן לריפוי הדרך קצרה. אורטופדים זה בסדר אבל לדעתי הם לא נתקלים במספיק מקרים ולפעמים עושים טעויות באבחון. לבעיות של מטטרסלגיה ומורטון נוירומה אני מאוד ממליץ על דוקטור עמוס שינדלר, לי הוא פתר את הבעיה וחבל שלא הלכתי אליו לפני.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול