תוצאות CT לאחר חבלה בכף רגל.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

01/09/2011 | 13:04 | מאת: אלמוני

שלום, לאחר חבלה ברגל, עברו כבר כמעט חודשיים, עשיתי CT להלן הפעינוח: הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים דקים בתוספת שחזורים קורונלים וסגיטלים. אוסטאופניה דיפוזית מרשימה. פסגת הטלוס שמורה. ללא עדות לפגם אוסטאוכונדראלי. עצמות הטרסוס, מטטרסים והגלילים שמורים ללא עדות לשבר. המפרקים הטביו-טלארי והסובטלארי שמורים. ללא נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. הרצועה הטלו-פיבולרית הקדמית מעובה במיוחד באזור המאחז הפיבולרי, לאחר נקיעה. פרגמנט קטן פיבולרי תלוש באותו מיקום. גיד אכילס והפציה הפלנטרית עם מראה טומגרפי שמור. סינוס טרסי עם מראה טומוגרפי שמור. הגידים הפלקסורים והפרונאלים עם מראה טומוגרפי שמור. לסיכום: אוסטאופניה דיפוזית מרשימה. יתכן משנית ל disuse אולם באבחנה מבדלת CRPS. שינויים בתר חבלתיים ב ATFL. אודה אם אוכל לקבל הסבר לפעינוח. ואם יש דברים חריגים. תודה!

אלמוני שלום לפי הבדיקה ככל הנראה קרע חלקי או שלם ברצועה, כלומר נקע דרגה 2-3. פנה לאורטופד עם תוצאות הבדיקה. הטיפול בד"כ פיזיותרפיה ותומך לקרסול בשלב ראשון. בברכה ד"ר אלון בורג

04/09/2011 | 11:07 | מאת: אלמוני

קודם כל תודה על התגובה. הייתי אצל אורטופד, הוא התייחס רק למשפט האחרון ואמר שיש בעיה בצפיפות העצם, ושהיא חלשה מאוד. לשאר הממצאים הוא אמר שזה לא משהו שצריך להתייחס אליהם. לסיכום הוא שלח אותי באופן דחוף לרופא מומחה כף רגל (יש לי תור רק לעוד שלושה שבועות) יש מקום לדאגה? סה"כ יש שיפור משמעותי בימים האחרונים ואני הולך על הרגל דיי טוב

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול