בעיית סחוס בבוהן הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/08/2011 | 18:20 | מאת: אלי 57

שלום. בין הבוהן הימנית לכף הרגל חסר לי סחוס. העצם בולטת ויש לי כאבים איומים כל שעות היום ללא קשר אם אני הולך או נח. יש לי מדרס יקר שלא ממש מועיל. מכר שעשה ניתוח טוען שזה לא עזר. האם יש איזה טיפול? תודה

אלי שלום, אתה מתאר מצב שנקרא הלוקס ריגידוס או הלוקס לימיטוס. מצב זה נגרם על ידי שחיקה של סחוס. במידה וטיפולים שמרניים כגון מדרסים לא עוזרים, יש טיפולים ניתוחיים יעילים (למרות נסיון של חברך). ניתוחים החל מנקיון של הבליטות הגרמיות, דרך אוסטאוטומיה להורדת עומס מהמפרק, קיבוע של המפרק לגמרי או החלפתו במפרק מלאכותי. הטיפול מותאם לפי צרכי החולה ומצב רגלו. בברכה ד"ר אלון בורג

28/01/2012 | 16:40 | מאת: רג'ול

האם יש מצב של השתלת סחוס או כל חומר שהוא שמחליף סחוס במפרק הבוהן ברגל?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול