שאלות בעקבות דורבן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

01/06/2011 | 11:08 | מאת: דרור

נראה שהדורבן שתקף אותי, לפני כשלושה שבועות, עומד לחלוף. תודות ל: מנוחה (יחסית), טיפול תרופתי (בטרן), וקומפרס חם (השריית כף הרגל במים חמים). אם אני מבין נכון, הרופאה אבחנה דלקת ברקמה הרכה. שאלה 1: האם יתכן שהדורבן התפרץ בעקבות פעילות מאומצת באופן חריג במשך יום-יומיים (בעיקר שעות עבודה ארוכות בעמידה, *לא* פעילות ספורט), או שדורבן בהכרח מתפתח לאורך זמן ממושך? שאלה 2: האם דורבן מעיד על בעיה קבועה, שדורשת טיפול (לדוגמא, מדרסים או לפחות נעלים מיוחדות) גם אחרי שהכאב עבר (למנוע התקף כאב נוסף)? תודה, דרור

06/06/2011 | 20:18 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

שאלה 1: האם יתכן שהדורבן התפרץ בעקבות פעילות מאומצת באופן חריג במשך יום-יומיים (בעיקר שעות עבודה ארוכות בעמידה, *לא* פעילות ספורט - בהחלט יתכן\ שאלה 2: האם דורבן מעיד על בעיה קבועה, שדורשת טיפול (לדוגמא, מדרסים או לפחות נעלים מיוחדות) גם אחרי שהכאב עבר (למנוע התקף כאב נוסף)? - לא. בברכה- דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול