נקע חמור בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/05/2011 | 20:13 | מאת: שירן

שלום, לפני מעל חודש נקעתי בצורה חמורה את הקרסול במהלך משחק כדורסל. הייתי במיון ושם עשו לי צילום רנטגן. האורתופד במיון לא ראה שבר, אמר שאין כלום, שלח אותי הביתה לקומפרסים קרים ו5 ימי מחלה. הקרסול התנפח מאוד וכמובן שטפי דם בכל מיני צבעים. לאחר כשבועיים, הקרסול עדיין נשאר נפוח והחלטתי ללכת לפיזיותרפיה על מנת לחזק את הקרסול ולהוריד את הנפיחות. הייתי כבר ב4 טיפולים (טיפול 1 בשבוע) ועדיין הקרסול נפוח וגם יש לי כאבים. היום הפיזיותרפיסט בדק את רמת הכאב וראה שהקרסול מאוד רגיש. הוא טען שייתכן שיש קרע ברצועה / מתיחה של הגיד / שבר קטן בצד החיצוני של הקרסול. הוא גם נתן לי לעשות היום תרגיל שהחמיר מאוד את המצב, ועכשיו חזרתי לצלוע. יש לציין שהמכון בו אני מטופלת הוא בעל מוניטין גבוה ועובד עם מיטב הספורטאים ומועדוני ספורט של ליגת העל. קבעתי תור לאורתופד, אך התור בעוד 3 שבועות וזה קצת רחוק. האם עליי לעשות CT או MRI? האם ייתכן שזה אחד מהדברים שאמר הפיזיותרפיסט? מה ניתן לעשות כדי לקבל תשובה ולבדוק את הבעיה בהקדם האפשרי? תודה מראש, שירן

22/05/2011 | 12:30 | מאת: שירן

טוב, אז הייתי שוב בבדיקה (הפעם במחלקת תאונות) ומצאו ברנטגן שיש לי שבר. נתנו לי הפניה ל-airsport. האם עדיין צריך לעשות בדיקה על הרצועות? שירן

05/06/2011 | 09:22 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מהתאור בהחלט נשמע סביר כי יש פגיעה משמעותית. יש צורך בבדיקה מסודרת ובבדיקות עזר. פני לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך. בברכה - דר' טיטיון

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול