לגבי הMRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

24/04/2011 | 21:35 | מאת: יובל

"עצמות הקלקנאוס והנביקולריס כמעט ונוגעים ללא איחוי, יש מעט נוזל בבורסה הרטרוקלקנאי. לסיכום בורסיטיס רטרוקלקנאי קל אין עדות לקואליציה טרסלית." שלום רב, שאלתי אותך לא מזמן בפורום לגבי הMRI שלי ואמרת לי שהעצמות שכמעט ונוגעות זה מולד ויכול להיות שזו הסיבה לדלקת. א. אם זאת אכן הסיבה, האם יש טיפול מתאים לדלקת אחרי שהבנו מה המקור שלה? ב. כרגע אני מתאמן בספורט תחורתי המכיל שינויי כיוון. האם כדאי לי להתאמן עם איזשהו מגן קרסול/תומך לאכילס. ג.כרגע אני משחק עם כאב שמופיע פעמיים- שלוש באימון, בתנועות מסויומות או בלימות מהירות, דווקא בחיבור בין העצמות בצידי הקרסול, האם יש דרך למנוע את זה בפיזיוטרפיה ד. האם הכאב מראה על שחיקת סחוס?...ואני מחמיר את המצב עוד ועוד? תודה מראש, יובל

27/04/2011 | 14:52 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

א. אם זאת אכן הסיבה, האם יש טיפול מתאים לדלקת אחרי שהבנו מה המקור שלה? - פיזסיוטרפיה, מדרסים, תרופות נוגדות דלקת ולעיתים בלית ברירה ניתוח. ב. כרגע אני מתאמן בספורט תחורתי המכיל שינויי כיוון. האם כדאי לי להתאמן עם איזשהו מגן קרסול/תומך לאכילס.-- אם זה עוזר לך אז כן. ג.כרגע אני משחק עם כאב שמופיע פעמיים- שלוש באימון, בתנועות מסויומות או בלימות מהירות, דווקא בחיבור בין העצמות בצידי הקרסול, האם יש דרך למנוע את זה בפיזיוטרפיה - במידה וקיימת חוסר יציבות של הקרסול אז אולי. ד. האם הכאב מראה על שחיקת סחוס?...ואני מחמיר את המצב עוד ועוד? - בד''כ כאב מצביע על בעיה. לא צריך להחמיר אותה... בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול