האם זהו דורבן ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/04/2011 | 23:35 | מאת: מגי

שלום רב, אני התחלתי לפני כחודש לעבוד בתור מוכרנית בחנות בגדים. העבודה דורשת הליכה תמידית על הרגליים במשך כשש שעות ללא הפסקה כמעט (כשיש הפסקה היא מסתכמת בכ10 דקות ישיבה) כרגע בגלל הפסח, אנחנו עובדים בעומס מוגבר, כך שלא היה לי חופש כבר שבוע שלם, ושלשום עבדתי במשמרת כפולה 14 שעות על הרגלים בלי הפסקה. והלכתי למחרת בבוקר למשמרת נוספת של 6 שעות. היום שוב אעבוד חמש שעות. במשך כל תקופת העבודה היו כאבים בכף הרגל, אבל רק מעייפות אחרי יום העבודה שהפסיקו למחרת. אחרי המשמרות הנ"ל התחילו לי כאבים עזים בעקב - קושי בדריכה ובהליכה, במיוחד אחרי ישיבה ארוכה או קימה משינה. יש לציין כי אני הולכת על נעלים הרחוקות מלהיות אורתופדיות - נעלי סירה שטוחות, יש לי מבנה כף רגל די בעייתי - קשת גבוהה, ואני מתאמנת במכון - בקיקבוקס , פילאטיס, יוגה וכמו כן רוקדת בלט. (אבל כבר לא על נעלי פואינט) - גם במכון על נעלי ריצה כל הזמן כאבו לי הרגלים בגלל הקשת. אה - אני גם לוקחת ראוקוטן מזה כחודש, שלא בדיוק תורם לתחושת העייפות והכאב הכללית בגופי. מה לעשות? נורא קשה לי ללכת אני סובלת מאוד בעבודה וזה גם פוגם לי בעבודה עצמה. תור לאורתופד יש עוד חודש, ואורתופד כף רגל אתם לא רוצים לדעת.. תודה מראש:]

25/04/2011 | 15:48 | מאת: איתי

היי מגי, לפי מה שאת מתארת זה נשמע כמו מקרה של PLANTAR FASCIITIS בגלל הכרב לאחר קימה משינה. אנא פני אלי למייל ואוכל לסייע לך טוב יותר. חג שמח! איתי

27/04/2011 | 14:22 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

נשמע כמו פאסאיטיס פלאנטארית - דורבן. לפני הכל, תתחילי ללכת עם נעלי בתעמלות טובות ומדרסים פונקציונאלים מתאימים. חוץ מזה אין מנוס מפני לבדיקה וטיפול. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול