כאבים ומגבלת תנועה - כפות רגליים/קרסוליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/03/2011 | 00:15 | מאת: אבי

ד"ר טיטיון שלום, נולדתי עם קלאבפוט, טופלתי מסורתית(גבס+פזיוטראפיה).בן 39, לפני כשנה במהלך ריצה חשתי כאב ברגל ימין. כאב בא והולך, מגבלת תנועה, והרגשת מפרק חופשי בעיקר ברגל ימין. לאחר פניה ל2 אורטופדים (התחלתי פזיוטראפיה, החלפתי הנעליים לNB993 +מדרס איכותי אצל מרק מיפו).הרופא השלישי שלח אותי לבצע CT. הממצאים - מימין בעצם הטלוס ליקויים ציסטיים בלתי סדירים באספקט הקדמי וליקוי ציסטי גם באספקט אחורי של עצם הנביקולרי עם הצרות של מרווח הפרק הטלו-נביקולרי. מתאים לשינויים אוסטאוארטריטים באזור. משמאל-גם כן שינויים אוסטאוארטריטים באזור הפרק הטלו-נביקולרי עם הצרות קלה יותר אך נראים שינויים ציסטים אוסטאוארטריטים. ברקמות הרכות משתי הצדדים בצקת קלה באזור הקרסוליים. החלפתי נעלי לניובלאנס ורכשתי מדרס איכותי אצל "מארק מיפו".מה הדרכים לטיפול בכאב? (ספורט+ פזיוטראפיה? ניתוח? השתלה?) האם יש דרכים חדשניות נוספות לטיפול? האם צריך לעשות בדיקת עומסים? הליכה וכו'?כדי להשלים האבחון? (אין לי חלוקת עומס שווה בין פנים וחוץ כף הרגל). תודה רבה רבה מראש !

28/03/2011 | 14:47 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

בד''כ הטיפולים במידה ואיןםברירה הם ניתוחיים לאיחוי המפרקים הפגועים. בברכה - דר' טיטיון.

28/03/2011 | 19:44 | מאת: אבי

מודה על תשובתך. ציינת "באם אין ברירה-ניתוחים". האם קיים מדרג במקרה המתואר ? (לפני ביצוע ניתוחים?) תודה. אביחי

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול