כאב ואי נוחות בכף רגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/03/2011 | 13:48 | מאת: כוכבית

ד"ר טיטיון הנכבד אני בת 52. לפני כארבעה חודשים, אחרי שלוש שעות של ריקוד על נעל זוועתית, החלו כאבים נוראים בכף רגל שמאל. האבחנה היתה (ללא שום צילום) כי יש לי שברי מאמץ בכף הרגל וההנחיה היתה מנוחה. מכיוון שהכאב לא עבר בעת מנוחה גם לאחר שבועיים, פניתי שוב לאורתופד, ושוב ללא שום בדיקה (גם לא ידנית והסתכלות) נקבעה לי אבחנה אחרת: הפעם הוא טען שזה אולי דלקת בגידים. הטיפול: מנוחה. הזמן עבר והכאב לא . פניתי לאורתופד המתמחה בכף רגל. זכיתי לבדיקה מאד מעמיקה, הסתכלות, מישוש, צפייה בתנועה וכו', כמו כן עשיתי מיפוי עצמות. לאחר כל אלה לא היתה עדיין אבחנה ברורה. נאמר לי כי לאחר תקופה כזו קשה לדעת אם היו שם שברי מאמץ, אך הרופא נטה לחשוב גם הוא שמדובר בשברי מאמץ. גם הפעם ההוראה שקיבלתי היתה לנוח. היום, ארבעה חודשים אחרי, אינני יכולה לומר שהכאב הוא אותו כאב אבל עדיין המקום שם רגיש. יש המון קליקלים בגב כף הרגל, כאב בצד הקרסול (כשזה הופיע לראשונה זה היה על גב כף הרגל), ובקיצור לא חזרתי לעצמי. ברצוני לשאול, האם לא היה מן הראוי מלכתחילה לערוך צילום כלשהו שיאשש את האבחנה? האם כיום יש איזו בדיקה שתקבע מה קרה שם בכף הרגל? בהנחה שאלה היו שברי מאמץ מלכתחילה מה הפרוגנוזה כיום? כיצד עלי לנהוג ומה עלי לעשות? סליחה על אריכות השאלה ותודה מראש על התשובה.

28/03/2011 | 14:29 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם לא היה מן הראוי מלכתחילה לערוך צילום כלשהו שיאשש את האבחנה? - תלוי בממצאי הבדיקה. לא אוכל לדעת בדיעבד. האם כיום יש איזו בדיקה שתקבע מה קרה שם בכף הרגל? - שוב תלוי בבדיקה הקלינית . יש לבצע בדיקות עזר בהתאם לממצאים קליניים. בהנחה שאלה היו שברי מאמץ מלכתחילה מה הפרוגנוזה כיום? - אם אכן שברי מאמץ אז עם הזמן זה יעבור. כיצד עלי לנהוג ומה עלי לעשות? - הכל בגבול הכאב והמשך מעקב אורתופדי. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול