נקעים חוזרים בקרסוליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

13/03/2011 | 22:48 | מאת: טלי

אני בת 53. בצעירותי הייתי ספורטאית וכתוצאה מכך סבלתי מנקעים חוזרים בקרסוליים, במיוחד בקרסול השמאלי.היום הרצועות בקרסול רופפות ואינן תומכות אותו. אני מרגישה לעיתים שה tibia מחליקה מעט מעל הTalus מה שמצית דלקת בחלק הקדמי עליון של הקרסול(באיזור הכיפוף בין השוק לבין כף הרגל מלפנים) שגורמת לכאבים עזים ואי יכולת לדרוך על כף הרגל. יש לי מדרסים טובים בהתאמה אישית. אני מחזקת את השרירים שמפעילים את כף הרגל באופן קבוע. כולל תרגילי פרופריוספציה. נראה לי שאני עושה כל שניתן אך הדלקות חוזרות ונישנות בבדיקת רנטגן לא נראתה שחיקת סחוס ממשית בקרסול, אך אני חוששת שזה יקרה מתישהו ואז בכלל לא אוכל ללכת. האם יש טעם להשתמש במייצבי קרסול באופן קבוע? אני חוששת שהם יחלישו את השרירים ואז יהיה יותר גרוע. האם כדאי לשקול ניתוח? מה עושים בניתוח זה ומה הסיכוי לפתור בעזרתו את הבעיה? האם ניתוח בגילי הוא פתרון?

14/03/2011 | 09:31 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

האם יש טעם להשתמש במייצבי קרסול באופן קבוע? - אם אין ברירה אז כן. האם כדאי לשקול ניתוח? - כנ''ל. מה עושים בניתוח זה ומה הסיכוי לפתור בעזרתו את הבעיה? האם ניתוח בגילי הוא פתרון? - תלוי בחוסר היד=ציבות ובבדיקה הקלינית במצב המתואר הייתי מבצע יצוב הקרסול ע''י יצוב אנטומי. שימוש בגיד ליצוב הקרסול. בברכה - דר' טיטיון.

14/03/2011 | 22:53 | מאת: טלי

אני לא מבינה מהו יצוב אנטומי. כיצד משתמשים בגיד ליצוב הקרסול? האם זהו ייצוב בעזרת ניתוח או משהו שנעשה חיצונית?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול