דלקת בגיד בקרסול שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/02/2011 | 20:15 | מאת: נועה

היי, יש לי מקרה קשה של פלטפוס בכף רגל שמאל, ולפני כשנה מתחתי באופן קשה את הגיד, כך שלא יכולתי ללכת על הרגל כשבוע, ולאחר מכן צלעתי מספר חודשים. כעת- שנה לאחר המתיחה, עדיין יש לי רגישות במקום, ואני מרגישה כאב בכל פעם שאני דורכת על הרגל . האבחנה של האורטופד שלי הייתה דלקת טיביאליס פוסטריור tendinitis ankle, עם רגישות קלה, נביקולר מדיאלי ופס פלנוס. בבדיקת US נמצאו גידים מדאלים מעובים בחלק הזיסטלי עם נוזל סביבם, רצועת ATFL הודגמה עם נוזל בכמות מינמלית. בבדיקת MRIנמצא נוזל תוך פירקי בכמות מינמלית בלבד. לפני כחצי שנה רכשתי מדרסי גרפיט, אך נורא כואב לי ללכת איתם. כרגע אני נמנעת מהליכה/ריצה,ומתוסכלת מהמצב. לפי האורטופד הפתרון היחיד הוא זמן. רציתי לשאול האם כל שניתן לעשות הוא להמשיך ללכת עם המדרסים ולחכות? והאם זה תקין שהמדרסים מכאיבים לי (כבר ניסו להתאים לי אותם בחנות 3 פעמים) תודה רבה למגיבים.

09/02/2011 | 11:01 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום נועה מדרסי גרפיט הם עשויים מחומר קשיח ולכן גורמים לך לכאב. את צריכה מדרסים בהתאמה אישית אבל לא קשיחים. למען הרחב ידיעותיך בנושא מדרסים אני מצרף קישור למאמר על סוגי מדרסים שונים: http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D יעקב חיים וינברג – מומחה לפתרון בעיות רגליים

24/02/2011 | 17:56 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

במידה ומדרסים לא עוזרים ואין שום בריריה, הטיפול שניתן להציע הוא טיפול ניתוחי. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול