קרע רצועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/12/2010 | 10:39 | מאת: שימי

לפני כשמונה חודשים[אפריל] קרעתי את רצועת הקרסול השמאלית במשחק כדורגל [סינדסמוזיס]קרע מלא,הומלץ על טיפול ניתוחי. ואכן הוכנסו ברגים לקרסול ולאחר כחודש הוצאו[ביולי] הורשיתי לדרוך חודש מההוצאה וסה"כ 5 חודשים מהפגיעה התחלתי לדרוך תוך טיפול פיזיותרפיה כמובן. אני עדיין חש כאבים ולא מרגיש בטוח עם הרגל..שאלתי היא: 1,איזו בדיקה פנימית[צילום וכדו'] ישנה כדי לוודא שאכן הרצועה תקינה כרגע ולא חלילה תיקרע בפעילות ספורטיבית? 2,מתי הכי בטוח לחזור לפעילות ספורט[בימים/חודשים]? 3,חובה לשים מגן קרסול בעת משחק כדורגל/סל? תודה רבה רבה!!

19/12/2010 | 16:10 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

1,איזו בדיקה פנימית[צילום וכדו'] ישנה כדי לוודא שאכן הרצועה תקינה כרגע ולא חלילה תיקרע בפעילות ספורטיבית? - MRI 2,מתי הכי בטוח לחזור לפעילות ספורט[בימים/חודשים]? - לפחות חצי שנה לאחר הפגיעה ורק לאחר חיזוק הקרסול וטיפול פיזיוטרפי טוב. 3,חובה לשים מגן קרסול בעת משחק כדורגל/סל? - כן. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול